Jim and the Beatmakers

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Diamonds
> The Sounds
> The Oldies
> The Sixties Blondies
> Sixties SingersJim & The Beatmakers

My Only One - Jim & The Beatmakers

Jim & The Beatmakers syntyi kesällä 1964, mutta jo vuoden lopulla se pääsi levyttämään. Yhtyeen ensilevy, lokakuussa 1964 levytetty My Only One, oli kova hitti. Sen taustalta löytyy omakohtainen tarina, myöntää laulun tehnyt Raul Wikström:

"Mun tyttöystävä jätti mut aika tylysti, minkä vuoksi mä halusin vähän päteä ja näyttää kavereille, että kyllä mä oon kova kundi."

Bändin ura huipulla kesti vain hetken, sillä helmikuussa 1965 levytetty You Can't Go Away, joka ei enää yltänyt samanlaiseen suosioon.

Bändissä olivat mukana laulaja Raul Wikström, Keurulaisen kitaristiveljekset Seppo ja Kari sekä basisti Hannu Luomanen ja rumpali Ronnie Österberg. Bändi esiintyi usein Haka-kerholla, mutta sillä oli myös paljon koulukeikkoja, joilla se aiheutti suoranaista hysteriaa ihailijoissaan, kertoo Raul Wikström:

"Se oli uutta ja outoa. Mimmit olivat välillä aika holtittomia niillä keikoilla."

Jim & The Beatmakersin lyhyt ja kunniakas tarina päättyi keväällä 1965, kun Raul Wikström ja Seppo Keurulainen liittoutuivat Islandersissa uransa aloittaneiden Pepe Willbergin ja Kaj Wallinin kanssa. Kun mukaan saatiin vielä ruotsalainen ammattirumpali Kurre Mattson, syntyi uusi legendaarinen kokoonpano, joka muutaman nimikokeilun jälkeen sai nimen Jormas.

Jim and the Beatmakers

Jim & The Beatmakers 2013. Eturivissä Altti Uhlenius, Raul Wikström ja Hasse Walli. Rummuissa Vesa Aaltonen, bassoa soittaa Hannu Luomanen.

  Päivitetty 20.05.2013

[ TAKAISIN ]