header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Oldies
> The Sixties Blondies


 


Ernos

Nykyisessä kokoonpanossa ovat mukana Erno Lindahl, Sebastian Nurmi, Timo Penttilä, Yogi Laakso, Ilari Hannula sekä Kati Borg-Penttilä. Ernos esiintyy erilaisten tapahtumien lisäksi myös yksityistilaisuuksissa ja hyväntekeväisyysjuhlissa. Ohjelmisto on taattua 60-luvun musiikkia, mukana ohjelmistossa on omia sävellyksiä, hyviä potpureita ja rockia.

Ernos


Vahvaa ja omaperäistä stemmalaulua - Ernos

Ernos perustettiin lokakuussa vuonna 1965. Jo seuravana kesänä julkaistiin bändin ensimmäinen single Yksin, jonka sävelsi ja sanoitti Erno Lindahl. Nykyinen kokoonpano alkoi hahmottua vuonna 1966, kun Ernon ympärille vakiintui ryhmä Matti Vattulainen, Sebastian Nurmi, Kari 'Yogi' Laakso, Timo Penttilä ja Ilari Hannula. Uusi Ernos levytti marraskuussa ensin singlen Harha ja vuonna 1967 Beach Boysin Good Vibrationsin nimellä Kaikki hyvin. Levytystensä ansiosta bändi oli suosittu, se oli Kaleidoskoopin äänestyksessä jopa vuoden yhtye. Harha oli lisäksi Kahdeksan kärjessä -ohjelman ykkösenä helmikuussa 1967. Varsinkin lavabändinä Ernos oli hurjan shownsa ja taiturimaisen moniäänisen laulunsa ansiosta ainutlaatuinen.

Ensimmäisen albuminsa Rutto ja romu Ernos julkaisi keväällä 1968. Levyn sävellykset ovat pääosin Ernon käsialaa.
Kesäkuussa mukaan tulivat laulajatytöt Kati Borg ja Marjo-Riitta Kervinen. Vuoden lopulla julkaistiin Maria Louiza, joka yhä soi radiossa säännöllisesti. Vuonna 1969 Ernos valittiin Suosikin äänestyksessä vuoden bändiksi.

Vuonna 1970 ilmestyi toinen albumi Lekaa otsaan, jolla bändi esittää versioitaan tunnetuista rockin klassikoista. Levytys tapahtui livenä, koska tavoitteena oli saada levylle sama fiilis kuin keikalla. Levyltä kuuluvat myös innokkaan yleisön reaktiot. Myöhemmin levytettiin vielä käännössinglet Jos vain käyt takaisin (Blackberry Way) ja Kerran kohtaan ystävän (Don't Forget to Remember). Erno levytti lisäksi yksin Beatlesien Obla-di obla-dan nimellä Elämältä halua en enempää, jonka kääntöpuoli Ei hätää (Eleanor) soi usein radiossa vielä nytkin.

Yhtyeellä oli 70- ja 80- luvulla monta erinomaista kokoonpanoa, joissa oli myös tyttöjä. Tältä ajalta on kolme albumia ja muutamia singlejä.

Syksyllä 1993 Espoon Lions järjesti Vanhalla Ylioppilastalolla sixties-bileet, mihin innostettiin vanhoja bändejä mukaan. Silloin myös vuoden 1968 seitsenhenkinen kokoonpano tapasi jälkeen uudelleen – kahdenkymmenen viiden vuoden tauon jälkeen.
Siitä lähtien Ernos on retroillut 60-luvun musiikkitapahtumissa ja keikkailu näköjään jatkuu edelleen. Ernos lienee ainoa 60-luvun bändi, joka on esiintynyt tauotta tähän päivään asti.


  Päivitetty 05.02.2014

[ TAKAISIN ]